Istanbul,
08
Temmuz
2018
|
01:00
Europe/Istanbul

2018 Grand Prix Büyük Britanya: Mercedes-AMG Petronas Britanya’da Hamilton’la ikincilik elde etti

2018 Formula 1 sezonunun onuncu yarışında Mercedes-AMG Petronas, pilotu Lewis Hamilton ile podyuma çıktı. Mercedes-AMG Petronas’ın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, Silverstone Pisti’nde ilk turda spin atmasına ve son sıraya gerilemesine karşın iyi toparlandı ve damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Yarışın en iyi pilotu seçilen Hamilton’un takım arkadaşı Valtteri Bottas ise 4. oldu.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın onuncu yarışı olan Britanya GP’inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ikinci oldu. Takım arkadaşı Valtteri Bottas da dördüncülüğü elde etti. Mercedes-AMG Petronas ise pilotlarının topladığı puanlarla markalar sıralamasındaki ikinciliğini sürdürdü.

Yarışa ilk cepten başlayan Hamilton, ilk turda temas nedeniyle spin attı ve son sıraya kadar geriledi. Ancak pes etmeyen Hamilton, iyi bir taktik uygulayarak ikinci oldu, takım arkadaşı Bottas ise son dört tura lider girmesine karşın yarışı dördüncü bitirdi.

Bu sonuçla Lewis Hamilton, 163 puanla pilotlar sıralamasında ikinci sırada yer aldı, Valtteri Bottas ise sıralamada 104 puanla beşinciliğe geriledi. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 267 puanla ikinci sırada.

Formula 1’de 2018 sezonunun onbirinci yarışı 22 Temmuz 2018 tarihinde Almanya’da gerçekleştirilecek. Hockenheim Pisti’nde koşulacak yarışta Mercedes-AMG Petronas ve pilotları zirveyi hedefleyecek.