Istanbul,
05
Mart
2018
|
14:02
Europe/Istanbul

Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Yeni Mühendislerini Bekliyor

  • Mercedes-Benz Türk, İstanbul’da bulunan AR-GE Merkezi’ne ilave olarak, 2018 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası’nda açılacak AR-GE Merkezi’yle istihdam yaratmaya devam ediyor.
  • Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, Mart sonuna kadar yapılacak başvurular sonucunda, 30’a yakın sayıda öğrenciyi PEP (Stajyer Geliştirme Programı) programıyla staja kabul edecek.

Mercedes-Benz Türk, ana şirketi Daimler’in küresel AR-GE ağı içerisinde “yetkinlik merkezleri” oluşturma stratejisine bağlı olarak yeni sorumluluklar üstlenmeye devam ediyor. AR-GE Merkezi, bu yetkinlik merkezleri oluşumu sayesinde belirli kapsamlarda dünya üzerinde bu sorumlukları taşıyan tek merkez haline geliyor. Türkiye’den dünyaya mühendislik ihraç eden, İstanbul Hoşdere’de bulunan ve 2018 yılında Aksaray’da açılacak AR-GE merkezlerine Mercedes-Benz Türk’ün PEP programı başvuruları Ocak ayından beri devam ediyor.

PEP Uzun Dönemli Staj Programıyla İş Hayatına Hazırlık

Her yıl Mercedes-Benz Türk’ün kurumsal web sitesinden yayınladığı ilan ile PEP programı için başvurular alınıyor. 2018 yılında ise 30’a yakın sayıda PEP stajyerinin AR-GE Merkezi’ne kabul edilmesi planlanıyor.

Bir öğrencinin PEP programı kapsamında değerlendirmeye alınabilmesi için; üniversite öğrencilerinin en az 3. sınıf öğrencisi veya yüksek lisans öğrencisi olması ve en az bir yabancı dili iyi seviyede bilmesi gerekiyor. Başarılı bir öğrenim geçmişine ek olarak, rekabetçi iş dünyasında kişilerin fark yaratabilmesi için en önemli unsurlardan biri olan ‘gelişmiş sosyal yetkinlikler’ de seçim sürecinde önemsenen kriterler arasında yer alıyor.

PEP programı ile Mercedes-Benz Türk’ün yıldızları arasına katılan çalışanlara verilen projeler ile yeteneklerini ortaya koyma fırsatı ve iş hayatıyla ilgili çok özel deneyimler edinme imkânları sağlanıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Yıldızları Arasında Sen De Yerini Al

50 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren, günümüzde Türkiye’de kamyon ve otobüs üreten ve 6.300 kişiye istihdam sağlayan Mercedes-Benz Türk, uluslararası faaliyetleri ve inovatif çözümleriyle dikkat çekiyor. Faaliyet alanları sebebiyle geniş yelpazede istihdam olanakları sağlayan şirket, sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir kimliğe sahip. Çalışanlarının da sosyal sorumluluk çalışmalarına dâhil olmasını önemseyen Mercedes-Benz Türk, çalışanlarına kişisel ve mesleki gelişim olanakları da sunuyor.

PEP programı ile kariyer hayatına yön verenlerden biri olan İTÜ Makine Mühendisliği bölümü ve yüksek lisans mezunu Sergül Mutluergil işe başladıktan tam 4 ay sonra Expat olarak 3 yıllığına Almanya’da çalışmak üzere görevlendirildi. Mutluergil görev süresi sonrasında Türkiye’ye döndü ve oradaki sorumluluk alanını Türkiye’ye taşıdı. Şu anda çelik süspansiyonlar konusunda yetkinlik merkezi olan Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi’nde aksların şasiye bağlandığı noktada simülasyon ve hesaplama ile ilgili çalışmalar yapıyor. Sergül Mutluergil içinde bulunduğu ekip ile birlikte çalışarak Türkiye’den tüm dünyaya mühendislik hizmeti veriyor.

PEP programı ile Mercedes-Benz Türk ailesine dâhil olan İTÜ Kontrol Otomasyon Mühendisliği mezunu Volkan Bozkaya ise bu geçtiğimiz yıl IAA Uluslararası Frankfurt Ticari Araçlar Fuarı'nda sergilenen dokunmatik ekranlı kamyon bilgi-eğlence sistemini geliştiren ekipte yer aldı. Bu çalışma kapsamında Apple CarPlay özelliği için Apple Amerika ile beraber çalışılarak bu özellik için zorunlu olan sertifika alındı. Ağır ticari araç sektöründe Apple CarPlay özelliğini araçlarında kullanan ve tüm dünyada Apple'dan bu ürün grubu için bu sertifikayı alan ilk şirket Mercedes-Benz Türk ve Daimler AG oldu. Bu ekip tüm dünyada Mercedes-Benz kamyonlarda kullanılan hoparlör, radyo ve navigasyon sistemlerinden sorumlu olarak çalışıyor.

2018 yılı içerisinde Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde faaliyete geçecek olan 2. AR-GE Merkezi’nde görevlendirilecek adayların belirlenme süreci devam ediyor. Mercedes-Benz Türk, geçtiğimiz Mayıs ayında duyurduğu 8.4 milyon Avro yatırım ile oluşacak yeni AR-GE Merkezi’nin inşaatını büyük oranda tamamladı.

Üniversitelerle İşbirliği

Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Türkiye’nin akademik kadrosuyla işbirliği yapmayı önemsiyor ve bir dizi üniversiteyle işbirliğini de sürdürüyor. AR-GE Merkezi’nin birçok teknik çözümünde Türk üniversitelerinin aktif katılımı bulunuyor. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları devam eden kadrolu mühendislerin katkısının yanı sıra AR-GE Merkezi yönetim kademesinden kıdemli mühendisler üniversitelerde ders veriyor. Üniversitelerle olan bu işbirliği bir sonraki aşamada uluslararası projeler sayesinde Daimler AR-GE merkezlerinin bulunduğu ülkelerle yoğun Know-How transferi sağlanıyor. Bu işbirliği enstitüleri de kapsıyor. Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi mühendisleri için Almanya’daki Fraunhofer Enstitüsü eğitimler düzenliyor.

Ödül Sistemiyle Buluşlar Teşvik Ediliyor

Mercedes-Benz Türk ve Daimler bünyesinde karşılıklı AR-GE çalışan değişim programları da uygulanıyor. Böylece çalışanlar yurt dışında bulunan diğer AR-GE merkezlerinde uluslararası projelerin üyesi olabiliyor ve farklı ülkelerde bulunan Mercedes-Benz’in AR-GE merkezlerinde çalışabiliyor.

Ayrıca, yeni iletişim teknolojileri sayesinde, verimliliği artırmak amacıyla AR-GE çalışanlarına esnek çalışma ve home office imkânları sunuluyor. Mercedes-Benz Türk olarak AR-GE merkezlerinde çalışanların buluş yapmasını teşvik etmek için “Buluş Ödül Sistemi” de uygulanıyor. Sadece 2017 yılının başından bugüne kadar 26 farklı buluş fikri için 29 farklı kişiye yaklaşık 10.000 Avro değerinde ödül verildi.

Türkiye, Daimler AG global AR-GE Ağı İçerisinde

Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Almanya, ABD, Meksika, Brezilya, Hindistan ve Japonya’da bulunan AR-GE merkezleri ile birlikte Daimler AG’nin global ağı içerinde yer alıyor. Diğer ülkelerdeki ekiplerle elektronik ortamda bilgi alışverişinde bulunan Türkiye’deki AR-GE ekipleri, global ekosistem içerisinde geleceğin teknolojilerini eşzamanlı olarak Türkiye’de uygulama imkânı buluyor. Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, Türkiye’den tüm dünyaya mühendislik hizmeti veren, teknoloji üreten ve ihraç eden, Türkiye’de üretilen ve yerlilik oranı yüksek ürünler sunan bir merkez olarak sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası tesisleri içinde bulunan AR-GE Merkezi ile Aksaray Kamyon Fabrikası’ndaki AR-GE deneme departmanlarının sorumlulukları arasında, kamyon ve otobüs pazarlarına yönelik ürünlerin ve çözümlerin geliştirilmesi; ürün ömrü boyunca gerekli iyileştirilmelerin yapılması; ürünlerdeki yerli parça oranının artırılması için imalatçıların gelişimine destek verilmesi; Aksaray ve İstanbul’daki kamyon ve otobüs üretiminin ürün tekniği açısından desteklenmesi bulunuyor.