İstanbul,
27
Eylül
2019
|
14:17
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Rusya: Mercedes-AMG Petronas 3 yarış sonra zafer peşinde

  • 2019 Formula 1 sezonunun 16. yarışı Avusturya Grand Prix’i antrenman turları ile bugün resmen başladı.
  • Son 3 yarışta podyumun ilk sırasında yer alamayan, son beş yılın markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas, yeniden podyumun en üst basamağına çıkmak için mücadele edecek. Lider Lewis Hamilton, bu sezonki 9. zaferini Rusya’da arıyor. Valtteri Bottas ise bu sezonki üçüncü galibiyeti için piste çıkacak.

2019 Formula 1 sezonunun 16. yarışı olan Rusya Grand Prix’i, bugün yapılan antrenman turları ile başladı. Toplam 53 turdan oluşan, 309,745 km’lik yarış, büyük bir çekişmeye sahne olacak. Sochi’deki yarışta Mercedes-AMG Petronas’ın hedefi, son 3 yarıştır uzak kaldığı birinciliğe erişmek. Bu sezon 8 yarış zaferine ulaşan lider Lewis Hamilton ise Rusya’da bu sayıyı 9.’a çıkarmak istiyor. Valtteri Bottas ise bu sezonki üçüncü galibiyeti için mücadele edecek.

Rusya Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 527 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Hamilton, 296 puanla pilotlar sıralamasında lider, Bottas ise 231 puanla aynı sıralamada ikinciliği elinde tutuyor.

Singapur’da zorlu bir hafta sonu geçirdiklerini belirten Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Kazanabileceğimiz bir yarışı çeşitli nedenlerden dolayı kazanamadık. Yarışın hemen ardından neleri yanlış yaptığımızı incelemeye başladık. Bir kez daha hatalarımızdan gerekli dersleri çıkaracağız. Her zaman inandığımız gibi zorlu günler bizi daha güçlü kılar. Bu takım bunu defalarca gösterdi. Ve biz bunu bir kez daha gerçekleştireceğiz. Tabii ki rakiplerimizin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Ve podyumun en üstüne çıkmak için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Sochi, geçmiş yıllarda güçlü olduğumuz bir pist. Ancak bu artık bir şey ifade etmiyor. Yine çok mücadeleci bir hafta sonu bizi bekliyor. Biz Sochi’de kazanmayı çok istiyoruz” dedi.

Rusya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

28 Eylül 2019 Cumartesi;

  • 12:00 - 13:00 3. Antrenman Turu
  • 15:00 – 16:00 Sıralama Turları

1 Eylül 2019 Pazar;

  • 14:10 Rusya Grand Prix