Ä°stanbul,
04
AÄŸustos
2019
|
08:36
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Macaristan: Mercedes-AMG Petronas’tan müthiş zafer

  • 2019 Formula 1 sezonunun onikinci yarışı Macaristan Grand Prix’sinde zafer Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton’un oldu ve ÅŸampiyonadaki 250 puanlık liderliÄŸini sürdürdü.
  • Son beÅŸ yılın markalar ÅŸampiyonu Mercedes-AMG Petronas, bu yarış sonucunda 438 puan ile liderliÄŸini sürdürürken, takımın ikinci pilotu Valtteri Bottas’ın ÅŸampiyonadaki ikincilik pozisyonu korundu.

2019 Formula 1 sezonunun onikinci yarışı olan Macaristan Grand Prix’i, Mercedes-AMG Petronas’in müthiÅŸ zaferiyle sonuçlandı. Hungaroring Pisti’nde toplam 70 turdan oluÅŸan, 306,63 km’lik yarış, büyük bir çekiÅŸmeye sahne oldu. Pit-Stop stratejisi sayesinde yeni lastiklere geçerek ikinci konumdayken hızını arttıran Lewis Hamilton, yarışın bitimine 3 tur kala liderliÄŸi ele geçirerek Macaristan GP’sini kazandı. Son iki sezonu üst üste olmak üzere son 5 yılda 4 ÅŸampiyonluk elde eden Lewis Hamilton bu zafer sayesinde ÅŸampiyonda 250 puan ile birinciliÄŸini saÄŸlamlaÅŸtırdı. Mercedes-AMG Petronas’in diÄŸer pilot Valtteri Bottas ise 188 puan ile ikinciliÄŸini koruyor. Macaristan Grand Prix’i sonunda Mercedes-AMG Petronas 438 puanla markalar sıralamasında liderliÄŸi elinde bulunduruyor.

Kısa bir ara verilen Formula 1’de bir sonraki ayak 30 AÄŸustos-1 Eylül tarihleri arasındaki Belçika GP’si olacak.