İstanbul,
11
Ekim
2019
|
15:37
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Japonya: Mercedes-AMG Petronas seriyi Japonya’da sürdürmek istiyor

  • 2019 Formula 1 sezonunun 17. yarışı Japonya Grand Prix’si antrenman turları ile bugün resmen başladı.
  • Üç yarış aradan sonra Rusya’da ilk iki sıranın sahibi olan, son beş yılın markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas; serisini Japonya’da da sürdürmek niyetinde.
  • Lider Lewis Hamilton, koltuğundaki avantajı geliştirmek istiyor. Valtteri Bottas ise bu sezonki üçüncü galibiyeti ile şampiyonluk yarışına tutunmak için piste çıkacak.

2019 Formula 1 sezonunun 17. yarışı olan Japonya Grand Prix’si, bugün yapılan antrenman turları ile başladı. Toplam 53 turdan oluşan 307,471 km’lik yarış, büyük bir çekişmeye sahne olacak. Suzuka Uluslararası Pisti’nde gerçekleştirilecek yarışta Mercedes-AMG Petronas’ın hedefi, galibiyet serisini sürdürmek olacak. Üç yarış aranın ardından Rusya’da birinciliği elde eden lider Lewis Hamilton, Japonya’da da podyumun en üst basamağına çıkarak şampiyonluk yolundaki avantajını geliştirmek istiyor. Valtteri Bottas ise bu sezonki üçüncü galibiyeti ile yarışa tutunmak için mücadele edecek.

Japonya Grand Prix’si öncesinde Mercedes-AMG Petronas 571 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Hamilton, 322 puanla pilotlar sıralamasında liderliği, Bottas ise 249 puanla aynı sıralamada ikinciliği elinde tutuyor.

Sochi’de elde edilen dublenin kendilerini çok iyi hissettirdiğini belirten Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff; “Rusya’da oldukça iyi bir yarış çıkardık. Ve evimize 44 puanla döndük. Böylece her iki şampiyonada da avantajı geliştirdik. Tabii ki ayaklarımız hala yere sağlam basıyor. Çünkü önümüzde geçilmesi gereken 5 yarış daha var. Sochi’deki zaferimiz, Ferrari’nin sezonun ikinci yarısına çok hızlı ve güçlü girdiği gerçeğini değiştirmiyor. Japonya’da aracımızda yaptığımız ufak değişiklikler umarım bizi sezonun kalan kısmı için de doğru yolda tutar. Sırada ikonik pist Suzuka var. Bu pistte çok önemli bir üstünlüğümüz var. Hibrit dönemdeki tüm yarışları kazandık. Ama her pistte olduğu gibi yine çok zorlu bir hafta sonu bizi bekliyor. Çok yakın bir mücadele olacak. Biliyoruz ki şampiyonluğa yakınız ve son çeyrekte bunu kaybetmemek için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Japonya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

12 Ekim 2019 Cumartesi;

  • 06:00 - 07:00 3. Antrenman Turu
  • 09:00 – 10:00 Sıralama Turları

13 Ekim 2019 Pazar;

  • 08:10 Japonya Grand Prix