İstanbul,
23
Haziran
2019
|
18:35
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Fransa: Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton rakip tanımıyor

2019 Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı olan Fransa Grand Prix’inde Mercedes-AMG Petronas ve Lewis Hamilton birinciliği kimseye bırakmadı. Sezon başından beri tüm yarışları kazanan Mercedes-AMG Petronas, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas ile bir duble daha elde etti.

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sekizinci durağı olan Fransa Mercedes-AMG Petronas, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas ile duble yaptı. Böylece Mercedes-AMG Petronas bu sezon altıncı kez ilk iki sırayı elde ederken Hamilton da altıncı kez yarış zaferine erişti. Fransa’daki yarış sonrasında, son 5 sezonun markalar şampiyonu olan Mercedes-AMG Petronas liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

Sıralama turları sonunda ilk cebin sahibi olan Hamilton, startla birlikte yarışı kontrol etmeye başladı. Mücadele sonuna kadar liderliğini koruyan Britanyalı pilot arka arkaya dördüncü kez mutlu sona ulaştı. Yarışa ikinci sıradan başlayan Bottas da damalı bayrağa kadar yerini kaybetmedi ve ikinci oldu.

Fransa Grand Prix’inin ardından Lewis Hamilton 187 puanla liderliği korumayı başardı. Valtteri Bottas 151 puanla ikinci sırada yer alırken Mercedes-AMG Petronas 338 puanla birinciliğini korudu.

Formula 1’de 2019 sezonunun 9. yarışı 30 Haziran 2019 tarihinde Avusturya’da gerçekleştirilecek. Avusturya’da son 5 yılda Mercedes-AMG Petronas 4 kez mutlu sona ulaşmayı başarmıştı.