İstanbul,
12
Nisan
2019
|
14:53
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Çin: Mercedes-AMG Petronas galibiyet serisini Çin’de sürdürmenin peşinde

  • 2019 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışı Çin Grand Prix’i antrenman turları ile bugün resmen başladı.
  • Son beş yılın markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas, 2’de 2 ile başladığı 2019 sezonunda üçüncü yarış için Çin’de piste çıkıyor. Son 5 sezonda 4 kez mutlu sona ulaşan son şampiyon Lewis Hamilton üst üste ikinci zaferini Formula 1 tarihinin 1000. yarışında ararken, pilotlar sıralamasının lideri Valtteri Bottas ise bu sezonki ikinci galibiyeti için mücadele edecek.

2019 Formula 1 sezonunun üçüncü, Formula 1 tarihinin ise 1000. yarışı olan Çin Grand Prix’i, bugün yapılan antrenman turları ile başladı. Şangay Uluslararası Pisti’nde toplam 56 turdan oluşan, 305,006 km’lik yarış, büyük bir çekişmeye sahne olacak. Son iki sezonu üst üste olmak üzere son 5 yılda 4 şampiyonluk elde eden Lewis Hamilton, bu sezon üst üste ikinci kez podyumun en üstüne çıkmaya çalışacak. Avustralya’da sezonun açılış yarışını kazanan ve pilotlar sıralamasında liderliği elinde tutan Vallteri Bottas ise unvanını korumak için piste çıkacak.

Çin Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 87 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Bottas, 44 puanla pilotlar sıralamasında lider, Hamilton ise 43 puanla aynı sıralamada ikinciliği elinde tutuyor.

Yeni sezonun ilk iki yarışı sonrasında oldukça güçlü bir pozisyonda olduklarını dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Takım olarak elde edilebilecek en yüksek puandan 1 eksik yani 87 puanımız var. Ama markalar sıralaması büyük resmi tam olarak göstermiyor. Gerçek şu ki Bahreyn’deki sıralamalarda ve yarışta rakiplerimiz kadar hızlı değildik. Özellikle Ferrari, düzlüklerde bizden daha hızlıydı. Ama ne derler ‘İlk sırada bitirmek yerine ilk olarak yarışı bitirmelisin.’ Bahreyn’de takımımızın dayanıklılığı ve pilotlarımızın gücüyle duble yaptık. Karşılaştığımız zorluklar bizi yıldıramaz. Aksine bizi yukarı çeker. Bundan sonraki yarışlarda, elimizdeki gücün hepsini piste yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. Bu ana kadar heyecan verici yarışlar izledik. Şimdi de önümüzdeki mücadele olan Şangay yarışına hazırız. Çin’deki yarış aynı zamanda Formula 1 tarihinin 1000. yarışı olacak. 70 yılda 1000 yarış gerçekten de etkileyici bir gelenek ve miras. Biz de bu tarihi yarışta en iyiyi gerçekleştirip, bu tarihi anın güzel bir parçası olacağız” dedi.

Çin Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

13 Nisan 2019 Cumartesi;

  • 06:00 - 07:00 3. Antrenman Turu
  • 09:00 - 10:00 Sıralama Turları

14 Mart 2019 Pazar;

  • 09:10 Çin Grand Prix