İstanbul,
14
Nisan
2019
|
09:00
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Çin: Tarihin 1000. yarışında zirve Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton’un

2019 Formula 1 sezonunun üçüncü, tarihinin 1000. yarışı olan Çin Grand Prix’inde Mercedes-AMG Petronas yine duble yaptı. Lewis Hamilton, bu sezon üst üste ikinci kez podyumun en üst basamağına çıkarken, Valtteri Bottas da ikinci basamağın sahibi oldu. Bu sonuçlarla birlikte Mercedes-AMG Petronas markalar sıralamasında liderliğini korudu.

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın üçüncü durağı olan Çin, hem Formula 1 tarihinin 1000. yarışına hem de Mercedes-AMG Petronas’ın bu sezonki üçüncü dublesine sahne oldu. Sezona Avustralya ve Bahreyn’deki dublelerle başlayan Mercedes-AMG Petronas ekibi, Çin’de de ilk iki sırayı kimseye bırakmadı. Lewis Hamilton, bu sezon üst üste ikinci kez podyumun en üstüne çıkarken, sezonunun ilk yarışını kazanan Valtteri Bottas da ikinci sırayı aldı. Takımlar sıralamasında son 5 sezonun markalar şampiyonu olan Mercedes-AMG Petronas ise liderliğini sürdürdü.

Mücadeleye ikinci cepten başlayan Hamilton, startla birlikte liderliği eline geçirdi. Kalan kısımda hiç zorlanmayan Britanyalı pilot, damalı bayrağın altından geçen ilk isim olmayı başardı. Pol pozisyonun sahibi takım arkadaşı Fin pilot Bottas ise Hamilton’un ardından podyumun ikinci basamağına çıktı.

Çin Grand Prix’inin ardından Lewis Hamilton 68 puanla pilotlar sıralamasında birinci sıraya çıkarken, Valterri Bottas ise 62 puanla ikinci sırada yer aldı. Markalar sıralamasında ise Mercedes-AMG Petronas 130 puanla birinciliğini korudu.

Formula 1’de 2019 sezonunun 4. yarışı 28 Nisan 2019 tarihinde Azerbaycan’da gerçekleştirilecek. Mercedes-AMG Petronas, Bakü Şehir Pisti’nde geçen sene Lewis Hamilton ile birincilik elde etmişti.