İstanbul,
29
Mart
2019
|
16:55
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Bahreyn: Mercedes-AMG Petronas Bahreyn’de ikide iki yapmak istiyor

  • 2019 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix’i antrenman turları ile bugün resmen başlayacak.
  • Son beş yılın markalar şampiyonu Mercedes-AMG Petronas, Avustralya’da yaptığı dubleyi Bahreyn’e de taşımak istiyor. Son 5 sezonda 4 kez mutlu sona ulaşan son şampiyon Lewis Hamilton sezonun ilk zaferine ulaşmayı hedeflerken, ilk yarışın kazananı takım arkadaşı Valtteri Bottas ise galibiyet serisini ikiye çıkarmak için mücadele edecek.

2019 Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix’i, bugün yapılacak antrenman turları ile başlayacak. Bahreyn Uluslararası Pisti’nde toplam 57 turdan oluşan, 308,238 km’lik yarış, büyük bir çekişmeye sahne olacak. Son iki sezonu üst üste olmak üzere son 5 yılda 4 şampiyonluk elde eden Lewis Hamilton, bu sezon ilk kez podyumun en üstüne çıkmaya çalışacak. Avustralya’da sezon açılışını kazanan takım arkadaşı Vallteri Bottas ise galibiyet serisini ikiye çıkarmak için piste çıkacak.

Bahreyn Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 44 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde bulunduruyor. Bottas, 26 puanla pilotlar sıralamasında lider, Hamilton ise 18 puanla aynı sıralamada ikinciliği elinde tutuyor.

Yeni sezonun ilk yarışından maksimum puanla ayrılmanın harika bir sonuç olduğunu dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Daha iyi bir sezon başlangıcı isteyemezdik. Ama mücadele daha yeni başlıyor. Ferrari çıkışa geçmek için elinden gelen her şeyi yapacak. Ve Melbourne’de gördük ki Red Bull’un da daha söyleyecek sözü var. Bahreyn’de oldukça farklı bir yarış göreceğiz. Özellikle de seanslar arasındaki hava şartlarındaki değişim, buradaki en önemli mücadele alanı olacak. Birinci ve üçüncü serbest antrenman turları tam gün ortasında, havanın çok sıcak olduğu saatlerde gerçekleştirilecek. İkinci serbest antrenman, sıralama turları ve yarış ise akşam üstü yani havanın nispeten daha serin olduğu zamanlarda gerçekleştirilecek. Bu sebeple de araçlarda doğru ayarı yakalamak kolay olmayacak. Bahreyn’de son yıllarda oldukça iyi sonuçlar elde ettik. Bu hafta sonunu da heyecanla bekliyoruz” dedi.

Bahreyn Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

29 Mart 2019 Cuma;

  • 14:00 - 15:30 3. Antrenman Turu
  • 18:00 - 19:30 Sıralama Turları

30 Mart 2019 Cumartesi;

  • 15:00 - 16:00 3. Antrenman Turu
  • 18:00 - 19:00 Sıralama Turları

31 Mart 2019 Pazar;

  • 18:10 Bahreyn Grand Prix