İstanbul,
28
Nisan
2019
|
17:30
Europe/Istanbul

2019 Azerbaycan Grand Prix: Mercedes-AMG Petronas zirveyi kimseye bırakmıyor

2019 Formula 1 sezonunun dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix’inde de Mercedes-AMG Petronas yarıştan duble ile ayrıldı. Sezon başından beri podyumun ilk iki basamağını kimseye bırakmayan Mercedes-AMG Petronas, bu kez Valtteri Bottas ile birinci, Lewis Hamilton ile ikinciliği kazandı.

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın dördüncü durağı olan Azerbaycan’da da Mercedes-AMG Petronas rüzgarı esti. Sezona Avustralya, Bahreyn ve Çin’deki dublelerle başlayan Mercedes-AMG Petronas, bir kez daha podyumun ilk iki basamağını kimseye bırakmadı. Sezonun ilk yarışından sonra bu kez Bakü’de damalı bayrağın altından ilk sırada geçen Valtteri Bottas, pilotlar sıralamasında liderliği eline geçirdi. Lewis Hamilton, ise Azerbaycan’da ikinci sıranın sahibi oldu. Takımlar sıralamasında son 5 sezonun markalar şampiyonu olan Mercedes-AMG Petronas ise liderlik koltuğundaki farkı açtı.

Mücadeleye ilk cepten başlayan Bottas, tüm yarışı kontrol altında tutmayı başardı. Pit-stoplarda da hata yapmayan Fin pilot bu sezonki ikinci yarış zaferine ulaştı. Startta ikinci cebin sahibi olan Hamilton da ne takım arkadaşını yakalayabildi ne de arkasındaki rakiplerinin kendisine yaklaşmasına izin verdi. Böylece Bakü’den ikincilikle ayrıldı.

Azerbaycan Grand Prix’inin ardından Valtteri Bottas 87 puanla liderlik koltuğunu devralırken Lewis Hamilton 86 puanla pilotlar sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Markalar sıralamasında ise Mercedes-AMG Petronas 173 puanla birinciliğini korudu.

Formula 1’de 2019 sezonunun 5. yarışı 12 Mayıs 2019 tarihinde İspanya’da gerçekleştirilecek. Mercedes-AMG Petronas, Katalunya’da son iki senede Lewis Hamilton ile birincilik elde etmişti.