İstanbul,
18
Mart
2019
|
10:17
Europe/Istanbul

2019 Grand Prix Avustralya: Mercedes-AMG Petronas sezonu duble ile açtı

2019 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix’inde Mercedes-AMG Petronas zirveyi kimseye bırakmadı. Valtteri Bottas açılış yarışını kazanırken, son 5 sezonda 4 şampiyonluk elde eden Lewis Hamilton ise ikinci basamağın sahibi oldu.

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası, Avustralya’da başlarken, son 5 yılın şampiyonu Mercedes-AMG Petronas sezona duble yaparak başladı. Kariyerinde üç birinciliği olan Valtteri Bottas, 2019’un ilk yarışında damalı bayrağın altından geçen ilk pilot oldu. Son 5 sezonda 4 kez şampiyonluk yaşayan Lewis Hamilton ise Melbourne’de ikinci oldu. Mercedes-AMG Petronas böylece sezona markalar sıralamasında zirveyi elde ederek başladı.

Mücadeleye ikinci cepten başlayan Bottas, ilk düzlükte takım arkadaşı Hamilton’u geçerek liderliği elde etti. Bu andan sonra yarışı tamamen kontrol eden Fin pilot, sezonun ilk yarışında ilk birinciliğini elde etti. Bottas ayrıca, bu sezon değişen kuralla, yarışın en hızlı pilotu olarak 1 puan da kazanmayı başardı. Yarışa ilk cepten başlayan Hamilton ise mücadeleyi ikinci olarak tamamladı..

Avustralya Grand Prix’inin ardından Valtteri Bottas 26 puanla pilotlar sıralamasında birinci olurken, Lewis Hamilton da 18 puanla ikinci sırada yer aldı. Markalar sıralamasında ise Mercedes-AMG Petronas 44 puanla birinciliği elde etti.

Formula 1’de 2019 sezonunun 2. yarışı 31 Mart 2019 tarihinde Bahreyn’de gerçekleştirilecek. Mercedes-AMG Petronas, Bahreyn’de son 5 yılda 3 kez birincilik elde etmişti.