Istanbul,
02
Eylül
2018
|
01:00
Europe/Istanbul

2018 Grand Prix İtalya: Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton geleneği sürdürdü

2018 Formula 1 sezonunun Avrupa takviminin son yarışında Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton zirveyi kimseye bırakmadı. Britanyalı pilot İtalya’da üst üste beşinci kez kazanırken Valtteri Bottas yarışı 4. sırada tamamladı.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı olan İtalya GP’inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton zirveyi kimseye bırakmadı. Son 4 yarışın dördünde de podyumun en üst basamağına çıkan Britanyalı pilot galibiyet serisini 5’e yükseltti. Mercedes-AMG Petronas ekibi böylelikle son 7 İtalya yarışında 5. galibiyetine erişmiş oldu. Valtteri Bottas ise mücadeleyi 4. sırada tamamladı.

Mücadeleye üçüncü cepten başlayan Hamilton, ilk turda ikinci sıraya yükseldi. Pit stop stratejisini takım olarak iyi kuran Mercedes-AMG Petronas, Britanyalı pilotunu bitime 8 tur kala zirveye çıkarttı. Kalan turlarda hata yapmayan Hamilton hem İtalya’dan zaferle ayrıldı hem de pilotlar sıralamasındaki liderliğini sürdürdü. Yarışa 4. cepten başlayan Bottas ise takım arkadaşının liderliğine büyük katkı sağladı ve Monza’dan 4. sırada ayrıldı.

İtalya Grand Prix’inin ardından Lewis Hamilton, 256 puanla pilotlar sıralamasında liderliğini korurken, Valtteri Bottas ise sıralamada 159 puanla 4. sırada yer aldı. Markalar sıralamasında ise Mercedes-AMG Petronas 412 puanla birinciliğini sürdürdü.

Formula 1’de 2018 sezonunun 15. yarışı 16 Eylül 2018 tarihinde Singapur’da gerçekleştirilecek. Singapur’da düzenlenen son 4 yarışın 3’ünü Mercedes-AMG Petronas kazanırken, Hamilton ise son şampiyon olarak yarışacak.