Istanbul,
30
Eylül
2018
|
01:00
Europe/Istanbul

2018 Grand Prix Rusya: Mercedes-AMG Petronas’tan Rusya dublesi

2018 Formula 1 sezonunun 16. yarışında Mercedes-AMG Petronas ilk iki sırayı elde etti. Bu sonuçla Mercedes-AMG Petronas, Rusya’da üst üste 5. yarışını da kazanmış oldu. Lewis Hamilton Sochi Autodrom’unda, damalı bayrağın altından geçen ilk isim olurken Valtteri Bottas da ikinci sırayı elde etti. Böylece Hamilton son 6 yarıştaki 5. zaferini elde etti.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16. yarışı olan Rusya GP’inde Mercedes-AMG Petronas duble yaptı. Lewis Hamilton zirveyi kimseye bırakmazken, Valtteri Bottas da ikinci sırayı elde etti. Bu sonuçla Mercedes-AMG Petronas, Rusya’da üst üste 5. yarışını kazanırken, Hamilton da son 6 yarışta 5. kez damalı bayrağın altından ilk sırada geçti.

Mücadeleye ikinci cepten başlayan Hamilton, ilk pit-stoplar sonrasında problem yaşasa da 25. turda takım arkadaşını geçip liderliğe oturdu. Bu andan sonra üstünlüğünü koruyan Britanyalı, şampiyonluk yolunda çok önemli bir zafere imza attı. Yarışa pol pozisyonunda başlayan Bottas ise uzun süre ikinci sırada kaldığı yarışı aynı sonuçla bitirdi.

Rusya Grand Prix’inin ardından Lewis Hamilton, 306 puanla pilotlar sıralamasında liderliğini korurken, Valtteri Bottas ise sıralamada 189 puanla 3. sırada yer aldı. Markalar sıralamasında ise Mercedes-AMG Petronas 492 puanla birinciliğini sürdürdü.

Formula 1’de 2018 sezonunun 17. yarışı 7 Ekim 2018 tarihinde Japonya’da gerçekleştirilecek. Suzuka Pisti’nde yapılan son 4 yarışta da Mercedes-AMG Petronas kazanan takımdı.