Istanbul,
09
Kasım
2018
|
10:50
Europe/Istanbul

2018 Grand Prix Brezilya: Mecedes-AMG Petronas şampiyonluk, Hamilton kutlama için yarışıyor

  • 2018 Formula 1 sezonunun sondan bir önceki yarışı; heyecan dolu Brezilya Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlayacak.
  • Bir önceki yarışın gerçekleştiği Meksika’da pilotlar sıralamasında şampiyonluğunu ilan eden Lewis Hamilton, Brezilya’ya bu mutlulukla gelecek. Markalar sıralamasında en yakın rakibinin 55 puan önünde olan Mercedes-AMG Petronas ise duble şampiyonluğu ilan etmek için mücadele edecek. Valtteri Bottas da bu başarıya katkı sunmak için piste çıkacak.

Formula 1’de 2018’in sondan bir önceki yarışı olan Brezilya Grand Prix’i, bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlayacak. Sezonun 20. karşılaşması olan ve toplam 71 turdan oluşan 305,909 km’lik yarışa Lewis Hamilton, şampiyon unvanıyla geliyor. Markalar sıralamasında en yakın rakibinden 55 puan önde olan Mercedes-AMG Petronas ise duble şampiyonluk için mücadele edecek. Valtteri Bottas da hem sezonun kendisi adına ilk birinciliğine ulaşmak hem de markalar şampiyonluğunda takımına katkı vermek için piste çıkacak.

Brezilya Grand Prix’i öncesinde Mercedes-AMG Petronas 585 puanla markalar sıralamasında liderlik koltuğunu elinde tutarken, Hamilton 358 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Bottas ise 227 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Meksika’da buruk bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff, “Bir yandan Lewis’in 5. şampiyonluğuna çok sevindik; diğer yandan ise Meksika’daki yarış performansımızdan da hiç memnun değiliz. Yarıştan hemen sonra sorunun ne olduğunu araştırmaya başladık. Umarız tüm bu araştırmalar, Brezilya’da yine çok güçlü bir şekilde pistte yer almamızı sağlayacak. Sezon başındaki amacımız çifte şampiyonluktu. Birini elde ettik ama henüz işimiz bitmedi. Sao Paulo’da bu işi bitirmek için mücadele edeceğiz. Bu alanda ise Ferrari’nin ne kadar ciddi bir rakip olduğunu biliyoruz. O sebeple tam bir odaklanma ile ayaklarımızı yere sağlam basmalı ve hedefimize doğru ilerlemeliyiz. Hem Lewis hem de Valtteri sezonu en iyi noktada bitirmek istiyor. Takım olarak da son iki yarıştan başımız dik bir şekilde amacımıza ulaşarak ayrılmak niyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Brezilya Grand Prix ayrıntılı programı (Türkiye saati ile)

9 Kasım 2018 Cuma;

  • 16.00 –17.30 1. Antrenman Turu
  • 20.00 –21.30 2. Antrenman Turu

10 Kasım 2018 Cumartesi;

  • 17.00 –18.00 3. Antrenman Turu
  • 20.00 – 21.00 Sıralama Turları

11 Kasım 2018 Pazar;

  • 20.10 Brezilya Grand Prix

Konuya ilişkin basın bülteni ve görsele medya sitemizi ziyaret ederek de her zaman ulaşabilirsiniz: https://medya.mercedes-benz.com.tr/